Rondleidingen

Rondleidingen Monumentenroute

Voorburg heeft meer dan 200 Rijks- en gemeentelijke monumenten, die dateren uit de 13e t/m de 21e eeuw. Door het 'Beschermd Dorpsgezicht' heeft "Mooi Voorburg" een route uitgezet langs een twintigtal van deze monumenten.
Een overzicht daarvan en hoe de route loopt staat op het Monumentenpaneel bij de Oude Kerk in de Herenstraat.

De monumentenroute is samengevat in een handzame folder. De gevels van de belangrijkste monumenten langs deze route zijn te zien in deze folder. De routefolder is o.a. te verkrijgen bij de VVV in museum Swaansteyn. Deze folder is ook in het Engels verkrijgbaar.

Naast de Monumentenroute heeft "Mooi Voorburg" een beeldenroute uitgegeven. Deze route is eveneens bij de VVV in museum Swaensteijn te verkrijen. Deze route leidt u niet alleen door het Beschermde Dorpsgezicht maar door grote delen van Voorburg, tot aan Park Sijtwende. U kunt deze route dan ook per fiets volgen.

Voor een beter besef van het ‘Beschermd Dorpsgezicht’ en het unieke van het straatbeeld van de Herenstraat en omgeving kunnen voor groepen rondleidingen worden georganiseerd. Dit zijn wandelingen van circa 1,5 uur over de Monumentenroute.

Op aanvraag bij het secretaris@mooivoorburg.nl worden voor groepen van 15 à 20 personen rondleidingen verzorgd.

Monumentenroute "Mooi Voorburg" >>

<< Vorige pagina