Toekomst & visie

De toekomst in met visie op het Oude Centrum

Voorburg is een woonplaats van de fusiegemeente Leidschendam-Voorburg. Het is van belang dat de unieke identiteit van het historische hart van Voorburg gekoesterd blijft.

Onze enquĂȘte over kansen en bedreigingen van het Oude Centrum leverde veel informatie op voor het ontwikkelen van een visie. Met het uitgeven en in discussie brengen van deze 'Visie op het Oude Centrum' geeft 'Mooi Voorburg' richting aan voor de ontwikkeling van het sfeervolle Oude Centrum.

Actueel is hoe het gebied, de Vlietrand op Haags grondgebied, zich ontwikkelt. Is de infrastructuur in Voorburg daarop voldoende afgestemd? We volgen de gemeentelijke en regionale plannen hierover op de voet. De instelling van onze werkgroep "Vlietzone" onder leiding van Kees Verbeek is een bewijs van betrokkenheid.

Maar ook in de beslotenheid van Voorburg staat veel te doen. Zoals de afstemming van straatmeubilair. We hebben het over borden, palen en bankjes. Soms schots en scheef, soms overbodig, soms onleesbaar en soms lelijk van vormgeving. Onze werkgroep "Openbaar Gebied" onder leiding van Niek Lamme houdt zich met deze zaken bezig.

<< Vorige pagina