Activiteiten

Activiteiten extern en intern gericht

De activiteiten van stichting ‘Mooi Voorburg’ zijn zowel extern als intern gericht.

Extern

Extern op het realiseren van doelstellingen en het zichtbaar maken van wat gerealiseerd werd. De stichting volgt gemeentelijke plannen op de voet. Daar waar nodig laat zij haar stem horen. Soms in samenwerking met organisaties als Stichting Molen ‘De Vlieger', de Archeologische Werkgroep Voorburg, de Historische Vereniging Voorburg, stichting Kinderboerderij ‘Essesteijn', wijk- en winkeliersverenigingen en de vereniging 'Houdt Vlietrand Groen'

Intern

Intern zijn de activiteiten gericht op donateurs en sponsors. Het jaarprogramma kent een aantal terugkerende activiteiten, zoals de donateuravond. Op deze avond worden de prijswinnaars bekend gemaakt van de tuinenkeuring en houdt een gastspreker een lezing over een actueel thema dat veelal op Voorburg van toepassing is.

In het voorjaar wordt een donateurexcursie gehouden naar een plaats of een gebied van attractief historische betekenis. Op de jaarlijkse Open Monumentendag presenteert 'Mooi Voorburg' zich met een eigen invulling van het landelijk vastgestelde thema.

De in 1994 door de stichting geschonken dorpspomp in het Oude Centrum wordt steeds rond 16 april (oprichtingsdatum) van het winterslot gehaald en weer in gebruik gesteld door een bekende Voorburger.

<< Vorige pagina