Onthulling Molenbord

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Stichting Mooi Voorburg en de verplaatsing van molen “De Vlieger” 35 jaar geleden, hebben beide stichtingen het initiatief genomen om op de hoek van de Rozenboomlaan en de Prins Bernhardlaan een gedenkbord te plaatsen.

Onder grote belangstelling en ideale weersomstandigheden werden op donderdagmiddag 17 oktober genodigden en belangstellenden in De Hoeksteen hartelijk welkom geheten door Frouwke de Boer, voorzitter van Stichting “Mooi Voorburg”. Daarna kreeg Wethouder Bremer het woord.  Zij sprak ondermeer haar waardering uit over het actiecomité, dat er 65 jaar geleden voor gezorgd heeft, dat de molen voor de sloop gespaard is gebleven.

Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar de plaats van het gedenkbord, alwaar Frits Koppe en Wethouder Bianca Bremer door het verwijderen van de Mooi Voorburg vlag, gezamenlijk het gedenkbord van molen “De Vlieger” hebben onthuld.

Na terugkomst in de Hoeksteen presenteerde Gerard Zonderop, voorzitter van Stichting molen “De Vlieger” een film over de molen van 1958 tot heden. Maar eerst mocht hij voor het molenmuseum uit handen van Joop Wijnants een funderingssteen, opgeraapt bij de verplaatsing van de molen, in ontvangst nemen. De steen was in bezit van zijn echtgenote Tilly Kok, een dochter van J.L. Kok, één van de redders van de molen als bestuurslid van het actiecomité Mooi Voorburg. 

Tenslotte werden de genodigden en aanwezigen getrakteerd op een hapje en een drankje.

Foto’s Studio op de Kop