Actueel

 

DONATEURSEXCURSIE VLIETVAART EN HOFWIJCK OP WOENSDAG

 17 AUGUSTUS 2016


Volgeboekt

Dit jaar nodigen wij u uit deel te nemen aan de donateursexcursie met de Vlietvaart en een rondleiding in de tuin van de buitenplaats Hofwijck. In verband met de annuleringstermijn voor de Vlietvaart verzoeken wij u zich voor 15 juli2016 op te geven.

Programma

12.45 uur  verzamelen bij Poortgebouw Hofwijck (Westeinde) en lopen naar aanlegsteiger
13.15 uur  Vlietvaart naar Sluisjes Leidschendam en terug langs Drievliet naar Hofwijck met uitleg door Kees van der Leer
14.45 uur  Aanleggen bij Hofwijck
15.00 uur  Thee/koffie in Hofwijck
15.30 uur  Rondleiding in twee groepen door Hofwijck en de tuin door Peter van der Ploeg en een 2e gids
16.45 uur  Einde excursie

Wij verheugen ons weer op een gezellige donateursexcursie.
Per donateur één introducé voor het donateurstarief; meer introducées pp € 5,- meerprijs.

Uw excursieleiders: Marie-Thérèse Ford, Ryan Mieras en Lodewijk van Vliet

Aanmelden en sluitingsdatum
Wij verzoeken u zich zo spoedig mogelijk doch voor 15 juli 2016 aan te melden door het ingevulde aanmeldingsformulier op te sturen naar Postbus 57, 2270 AB Voorburg of per e-mail naar secretaris@mooivoorburg.nl, en het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL52INGB0000005777 van Stichting "Mooi Voorburg" onder vermelding van uw naam en “Donateursexcursie 2016”.

Na ontvangst van uw aanmelding en betaling (op volgorde van binnenkomst) wordt uw deelname bevestigd.

Op 11-7-2016 is er nog één plaats beschikbaar!

Vlietvaart

Als stichting krijgen we korting bij de Vlietvaart omdat we “partner” in de regio zijn. Dat maakt het mogelijk u een vaartocht op de Vliet aan te bieden van 1,5 uur.

Na ons vertrek met de Hadrianus (overdekt en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn) om 13.15 uur bij de aanlegsteiger van Hofwijck geeft Kees van der Leer, Voorburgs historicus en donateur van onze stichting, tijdens de vaartocht toelichting op de fraaie buitenplaatsen langs de Vliet.
We varen naar de sluisjes in Leidschendam en weer terug, en maken nog een extra ommetje naar Drievliet.

De maximumcapaciteit is 33 deelnemers.


Huygens’ Hofwijck

De buitenplaats van Constantijn en Christiaan.

Rond 14.45 uur meren we weer af bij de steiger van Hofwijck. We wandelen vervolgens naar de buitenplaats en worden daar ontvangen in de authentieke Oudhollandse Keuken met koffie of thee.

Om 15.30 uur zal Peter van der Ploeg (directeur van Huygens’ Hofwijck) ons met een collega-gids rondleiden op Hofwijck.
Onze groep wordt in tweeën gesplitst waardoor er voldoende tijd en ruimte is om zowel het museum als de tuin te bezoeken.
In Huygens’ Hofwijck is tot en met 30 oktober 2016 de bijzondere tentoonstelling Christiaan kijkt ! te zien. In deze tentoonstelling staan de belangrijke uitvindingen en ontdekkingen van Christiaan Huygens op het gebied van telescopen en microscopen centraal. Christiaans originele instrumenten uit Museum Boerhaave en zijn manuscripten uit de Universiteitsbibliotheek Leiden zijn voor het eerst op zijn buitenplaats Hofwijck te zien.


<< Vorige pagina