60 jaar "Mooi Voorburg"

Stichting "MOOI VOORBURG" 60 Jaar
Jubileumprogramma 2019

Augustus
Aandacht voor uitleg over kunstwerk van Geert Mul, ter herinnering aan Christiaan Huygens. 22 augustus is onder het Prinses Marianne viaduct een nieuw informatiebord onthult door Peter van der Ploeg, directeur Huygens’ Hofwijck.

Cultureel Zomerfestival
Zaterdag 31 augustus vanaf 10.00 uur
" Mooi Voorburg" presenteerde zich op het Kon. Julianaplein

September
Open Huis Buitenplaats Middenburg.
Zaterdag 14 september tgv Open Monumentendag Om 10.30 uur wordt het monumentenbordje onthuld door wethouder Astrid van Eekelen. Frank van Blokland geeft doorlopend lezingen van ongeveer 20 minuten over de Historie van Middenburg.

Mooi Voorburg achter de voordeur.
Zondag 15 sptember 14.00 – 16.30 uur. Toelichting: een kijkje achter de voordeur van particuliere huizen en hoven. Ter gelegenheid van Open Monumentendag worden voor donateurs van Mooi Voorburg twee bijzondere woningen opengesteld. Informatie bij mw Frouwke de Boer, tel.: 070 3869504 e-mail: fjr.deboer@hetnet.nl

Aanbrengen herinneringsbordje bij de Voorhoeveboom.
Locatie: Park Vreugd en Rust Toelichting: in Park Vreugd en Rust herinnert de Voorhoeveboom aan de heer C.H. Voorhoeve, bevorderaar van dorpsschoon en een van de oprichters van Mooi Voorburg. Het bordje dat was aangebracht, is verloren gegaan en wordt vervangen.
Aansluitend wordt er een Zocher-wandeling door Vreugd en Rust gemaakt olv bestuurslid Joost Heuvelink

Oktober
16 oktober: aandacht voor verplaatsing van molen De Vlieger, 30 jaar geleden.

November
Zondag 3 november: feestelijke slotbijeenkomst voor donateurs aanvang 15.00 uur.
Aandacht voor de Zocherparken en het werk van schilder De Jonge: werk van hem zal in 2020 worden tentoongesteld.
locatie: Theater Ludens
Toelichting: recent is het oorspronkelijke plan voor park Vreugd en Rust van Zocher herontdekt. Daarbij zijn tekeningen en foto’s, schilderijen en tekeningen van een nazaat van de opdrachtgever, De Jonge, tevoorschijn gekomen.

Aanlichten Poortgebouw oude begraafplaats.
Geplande datum en tijd 22 november om 19.30 uur Locatie: Parkweg 105 Toelichting: Mooi Voorburg zorgt samen met de gemeente voor het aanlichten van het monumentale poortgebouw dat de toegang vormt tot de Oude Begraafplaats.

December
Aanbrengen monumentenbord aan Forumtheater met uitleg over oude bioscoop.
Locatie: Herenstraat 6-8 Toelichting: het oude Forumtheater was een icoon van "Mooi Voorburg"; thans is de geschiedenis van het gebouw minder bekend.

 

Vorige pagina