Actueel

Stichting "Mooi Voorburg" viert haar 55ste jaar met een beeldenroute langs 55 beelden.

 

foto "Ot Douwes"

Zondagmiddag 1 juni 2014 mocht wethouder Frank Rozenberg (o.a.Kunst & Cultuur) het eerste exemplaar van de Beeldenroute Mooi Voorburg in ontvangst nemen.

foto "Ot Douwes"

Ter gelegenheid van het 55-jarige jubileum van stichting Mooi Voorburg hebben bestuursleden Kiki Goudart en Marianne Post een wandel-/ fietsroute samengesteld langs 55 beelden in het Oude Centrum en een aantal parken.

Na de presentatie in Museum Swaensteijn werden de gasten uitgenodigd een deel van de wandeling mee te lopen.

foto "Ot Douwes"

Onder de aanwezigen waren ook beeldend kunstenaars Frans Kokshoorn en Guido Sprenkels, beide werkend en wonend in Voorburg. Zij gaven een toelichting bij hun eigen werk als ook over het idee achter de beeldenreeks in de Herenstraat.
Frans Kokshoorn verraste het gezelschap op een bezoekje aan zijn atelier in het pittoreske buurtje achter de Herenstraat.

foto "Ot Douwes"

De wandeling voerde ook langs een aantal historische panden dat Voorburg rijk is. Deze panden worden beschreven in de binnenkort te verschijnen vernieuwde Monumentenroute van stichting "Mooi Voorburg".

De wethouder lichtte toe blij te zijn met de initiatieven van stichting "Mooi Voorburg", met name  in het kader van het cultuurbeleid van de gemeente.

Binnenkort zal worden bekendgemaakt waar en wanneer de Beeldenroute verkrijgbaar is.
De donateurs van stichting "Mooi Voorburg" zullen daarbij in de gelegenheid worden gesteld om samen met Marianne Post een wandeling met toelichting te maken langs de beelden en  monumenten in de Herenstraat en directe omgeving. Ook hierover volgt nadere informatie.

Filmverslag Midvliet 'Beeldenroute Mooi Voorburg' >>

<< Vorige pagina