Actueel

Burgemeester “pakt eens flink uit” op koningsdag

Het was een feestelijke gebeurtenis op zaterdag 26 april j.l., de eerste Koningsdag sinds vele decennia, in het Park Sijtwende. Bij de hoofdingang aan de Rodelaan staat inmiddels vol in het blad, de door de stichting "Mooi Voorburg" op 27 april 2013 ter gelegenheid van de troonswisseling,   geplante Koningslinde.   Deze linde stond er een jaar lang toch wat “naakt” bij, maar dat is inmiddels door de plaatsing  van een “koninklijk” sierhek niet langer het geval. Onder de muzikale klanken van de Leidschendamse Feestkapel  “De Blaasbalgen” en gadegeslagen door een groot aantal belangstellenden, ontdeed Burgemeester Hans v.d. Sluijs het hek van zijn “cadeauverpakking”.  

  

Onder deze belangstellenden was de 95 jarige mevrouw Okkerman, moeder van de Voorburgse smid Jan Okkerman, die in opdracht van het bestuur het sierhek heeft ontworpen en gefabriceerd. Toen de weerbarstige verpakking op deskundige wijze was verwijderd door de erevoorzitter van de stichting,  ging er een spontaan applaus op bij het zien van het fraaie sierhek. Nu pas was het geschenk  aan de burgers van de stichting Mooi Voorburg, dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij een legaat van mevrouw W.J.M. Lamsvelt-Berger, compleet.


In zijn korte toespraak bedankte de burgemeester de jubilerende stichting Mooi Voorburg voor dit cadeau, dat deze historische gebeurtenis markeert en toekomstige generaties zal herinneren aan de eerste verjaardag van Koning Willem-Alexander in zijn huidige functie.


Nadat “De Blaasbalgen” het Wilhelmus hadden gespeeld, riep de voorzitter van de stichting het publiek op om een toost uit te brengen op de afronding van dit “Mooi Voorburg Jubileumproject”, onder dankzegging aan allen die hieraan hebben meegewerkt.

  

De bijeenkomst werd beëindigd met een gevarieerd optreden van de feestkapel, waarna in het zonovergoten Park Sijtwende er weer snel stil bijlag, op een paar joggers en spelende kinderen na. Neemt u eens een kijkje in het mooie park en loop er eens rond. U kunt de Koningslinde, nu “gekroond “ met een prachtig sierhek niet missen. Voorburg is opnieuw een beetje mooier geworden.

  << Vorige pagina