Actueel

“Mooi Voorburg” medesponsor van Poorthek Oude Begraafplaats.

 

 

Sinds maandag 4 november 2013 is de voormalige gemeente Voorburg een “parel van baksteen” rijker.
Met enig ceremonieel opende wethouder Heleen Mijdam (o.a. Monumenten en Cultuurhistorie), letterlijk het zo genaamde Poorthek, dat toegang geeft tot de Algemene Oude Begraafplaats aan de Parkweg.
Gadegeslagen door een aantal belangstellenden, waaronder vertegenwoordigers van de Wijkvereniging Oud Voorburg en de stichting “Mooi Voorburg”, die beide hebben bijgedragen in de kosten van dit geslaagde reconstructieproject, verrichtte om stipt 16.00 uur wethouder Mijdam de officiële openingshandeling.

 

Alle aanwezigen waren het er over eens, dat deze “ambachtelijke” reconstructie van het historische hekwerk, oorspronkelijk gebouwd in 1922, een aanwinst is voor de oude dorpskern. De huidige financiële situatie van de gemeente staat een volledige reconstructie tot aan de Einddorpstraat (nog) niet toe. De stichting “Mooi Voorburg” heeft aangeboden, om de gemeente Leidschendam-Voorburg behulpzaam te zijn bij het verkrijgen van de nog ontbrekende financiële middelen.

  

Al in 2010 vonden de eerste gesprekken plaats tussen de gemeentelijke afdeling Realisatie & en Beheer en het bestuur van de stichting “Mooi Voorburg”, over deze reconstructieplannen. Alle betrokkenen waren het er toen al over eens, dat een eenvoudig “industrieel” hek niet zou passen in de omgeving. Liever maar even doorsparen, dan genoegen nemen met een “bouwmarkthekwerk”. Het gereconstrueerde hekwerk mag gezien worden en is een “(smeed)ijzersterke” aansporing om ervoor te zorgen, dat ook het resterende deel ooit zal worden gerealiseerd. Daarvoor zal de stichting “Mooi Voorburg”, in samenwerking met de gemeente, zich sterk maken.                            

 


  Monumentenroute Mooi Voorburg >>

<< Vorige pagina