Actueel

"Mooi Voorburg" verkoopt oude blauwe straatnaamborden.

De stichting "Mooi Voorburg" heeft op Open Monumentendag, zaterdag 8 september j.l. de gelegenheid te baat genomen, om 23 oude blauwe straatnaamborden bij opbod te verkopen.

Al deze borden zijn inmiddels vervangen door klassieke straatnaamborden, die dankzij de steun van donateurs van de stichting,  zijn geschonken aan de inwoners van Voorburg. Daarmee is dit belangrijke "Mooi Voorburg project", dat een aantal jaren geleden in gang is gezet, afgerond.

Deze duurzame borden verfraaien en markeren het Beschermde Dorpsgezicht. Wethouder Peter van Ostaijen (CDA, Openbaar Gebied) schroefde symbolisch en geroutineerd het laatste nieuwe straatnaambord op de gevel van het pand op de hoek van de Parkweg en de Van Schagenstraat.

foto's Ot Douwes


foto's Ot Douwes

De veiling werd door een groot aantal belangstellenden en potentiële kopers bij de tent van "Mooi Voorburg" gadegeslagen. Binnen een half uur waren 19 van de 23 oude borden verkocht, deskundig afgehamerd door medebestuurslid en gelegenheidsveilingmeester Frans Smits. De opbrengst van de veiling bedroeg ruim € 500,- en zal worden aangewend ter compensatie van de kosten van de nieuwe borden. De klassieke borden zijn vervaardigd door de firma Wolters uit Zevenbergen en voorbewerkt, geschilderd en geletterd door medebestuurslid Frits Koppe van het gelijknamige Voorburgse schildersbedrijf.

Met behulp van hem en oud-bestuurslid Ekke Rietema werden gedurende de afgelopen weken alle nieuwe borden gemonteerd en de oude verwijderd. Ook het wijkteam van de gemeente heeft geassisteerd bij de bevestiging van de nieuwe borden op de lantarenpalen.
Daarvoor bleek speciaal gereedschap nodig, dat vakkundig werd gehanteerd. Het bestuur van de stichting dankt allen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit project.


Marjolein Smits,  de dochter van veilingmeester Frans Smits,  bracht met enige regelmaat een hoger bod uit op het bord “Rozenboomlaan", want kennelijk was ze er zeer op gebrand om dit bord te bemachtigen.
Toen haar werd gevraagd waarom zij zo graag dit bord wilde kopen, bleek dat zij in de Rozenboomlaan woont.

foto Mooi Voorburg

Topstuk van de veiling was het bord "Herenstraat", dat na langdurige bieden een bedrag van € 150,- opbracht en in het bezit kwam van een vasthoudende bieder, de heer A. Ackers. Hij wil  dit straatnaambord een plaats wil geven in het nieuw te bouwen verzorgingstehuis Rustoord. Een betere bestemming was niet denkbaar en daarmee is een "tweede leven" van dit unieke bord gewaarborgd.

foto Mooi Voorburg


foto Mooi Voorburg


foto Mooi Voorburg

Er zijn nog twee borden "Oude haven" te koop.


Heeft u belangstelling dan kunt u per e-mail: secretaris@mooivoorburg.nl
een bod uitbrengen. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht of uw bod is geaccepteerd.<< Vorige pagina